Kamberi: Donacija iz Prištine za sanitetsko vozilo i socijalne pakete

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. april 2020. -Deo iznosa od 500.000 evra, koje su prištinske vlasti izdvojile za Bujanovac, Preševo i Medveđu, bujanovačka lokalna samouprava bi mogla da iskoristi za kupovinu sanitetskog vozila i 200 paketa pomoći za materijalno najugroženije porodice.

-Mi smo tražili novac da bi obezbedili jedno kompletno opremljeno ambulantno vozilo za naš Dom zdravlja, zatim pakete za najugroženije porodice, subvencije za male preduzetnike i određenu medicinsku opremu – rekao je našem portalu predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

Donacija od 500.000 evra izdvojena je po zahtevu tri opštine u cilju olakšavanja borbe protiv korona virusa, ali se još uvek ne zna kako će iznos biti raspodeljen, odnosno koliko će koja opština dobiti.

-Ne znamo još uvek ko će koliko dobiti i da li ova donacija obuhvata i Nacionalni  savet Albanaca. Očekujem razgovor sa ministrom finansija vlade Kosova da bi razjasnili detalje oko ostvarivanja pomoći – rekao je Kamberi u petak.

Govoreći o načinu na koji bi novac iz Prištine mogao da stigne do Bujanovca, Kamberi je rekao da je do sada bilo problema oko finansijskih transakcija Kosova i Srbije, te da zapravo na insitucionalnom nivou to praktično i ne funkcioniše, ali da je optimista u ovom slučaju.

-Nadam se da će situacija sa korona virusom, usled koje je uspostavljena određena saradnja između Kosova i Srbije, na neki način doprineti da se što pre nađe rešenje za konkretnopitanje – rekao je Kamberi.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *