Nastavlja se podela humanitarnih paketa

Piše: N. Stevanović

Podeljeno preko 500 humanitarnih paketa

 

Bujanovac, 7. maj 2020. – Više od 500 humanitarnih paketa podeljeno je najugroženijim meštanima bujanovačke opštine od početka krize uzrokovane korona virusom, a u narednim danima će Crveni krst (CK) raspodeliti još 1.600 paketa hrane, higijenskih sredstava i brašna, rečeno je u sredu na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Bujanovac.

Pored pomoći iz Crvenog krsta, materijalno ugroženi građani mogu da računaju na još 200 paketa koje će Opština obezbediti od novca iz donacije prištinskih vlasti.

U prvoj raspodeli su meštani, koje su predsednici mesnih zajednica izdvojili kao prioritet, dobili 132 paketa, za čiju nabavku je lokalna samouprava izdvojila 500.000 dinara. Toj cifri treba dodati i 100 paketa iz OEBS-a, zatim donacije dobrotvora Halila Kastratija, Labinota Tahirija i trnovačke dijaspore, dakle do sada je podeljeno više od 500 paketa sa osnovnim životnim namirnicima i sredstvima za dezinfekciju – rekao je Rahim Salihi, koordinator za volontere Štaba za vanredne situacije.

Ovde treba dodati i stotinak humanitarnih paketa koje je donirao Raim Bavtijari.

Najavljujući i pomoć iz Crvenog krsta za staračka i samačka domaćinstva, kao i socijalno ugrožene višečlane porodice, Bratislav Lazarević, sekretar bujanovačkog CK-a, je naglasio da će se raspodela vršiti po već postojećoj internoj evidenciji, ali i u koordinaciji sa Štabom za vanredne situacije.

Poslužiće nam spiskovi domaćinstava  koje su Štabu ranije dostavili predsednici mesnih zajednica. Vodićemo računa da pomoć dobiju oni koji do sada nisu – rekao je Lazarević.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *