Otvara se vrtić, ali ne za svu decu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. maj 2020. Predškolska ustanova „Naša radost“ u Bujanovcu počinje sa radom od ponedeljka (11. maj), ali će otvoriti svoja vrata samo za decu čija oba roditelja moraju da  rade.

-Prijem deteta u predškolsku ustanovu je moguć samo uz potvrdu od strane poslodavaca oba roditelja koja dokazuje da poslove moraju da obavljaju u sedištu ili drugim poslovnim jedinicama poslodavca – poručuju iz vrtića.

U svim drugim situacijama, dodaju, preporučuje se da dete ostane kod kuće i da ga čuvaju roditelji.

Roditeljima se preporučuje da kod kuće ostanu deca sa hroničnim bolestima poput respiratornih, kardiovaskularnih, imunodeficijentnim bolestima i dijabetesom, ali i ukoliko roditelj ili staratelj imaju jednu od ovih bolesti.

-Svakodnevno, pre dolaska u vrtić, roditelj ima obavezu da detetu i sebi izmeri temperaturu I da u slučaju povišene temperature dete ne dovodi u ustanovu, a o tome obavesti vaspitača – navode iz PU “Naša radost”.

Dete u vrtić može samo uz potvrdu pedijatra da je zdravo i da je vakcinisano.

Prilikom dovođenja deteta u vrtić obavezno je nošenje zaštitnih rukavica, maske preko usta i nosa, dezinfikovanje ruku i rukavica alkoholom I prelazak preko dezobarijere.

Zahteva se i da roditelji održavaju distancu od 2 metra prilikom dovođenja deteta, kada će morati i da se jave sestri na preventivi radi kontrole zdravstvenog stanja deteta.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *