fbpx

Haziri: Dao bih 17 sela za Bujanovac, Preševo i Medveđu

Bujanovac, Gnjilane, 18. maj 2020. (Foto RTK)- Gradonačelnik Gnjilana Ljutfi Haziri izjavio je da bi, kada bi bio premijer, pristao bi na razmenu teritorija i dao 17 sela u okolini Leposavića i Zubinog Potoka u zamenu za Preševo, Medveđu i Bujanovac, prenosi Indeks Onlajn.

Po Hazirijevim rečima, posle Drugog svetskog rata ovih 17 sela pripojena su Kosovu dok su Preševo, Bujanovac i Medveđa pripali okrugu Vranja.

Sela u Leposaviću, Zubinom Potoku su srpska, nema Albanaca. Neko vreme su bili u teritorijalnoj organizaciji Srbije. To je demarkacija granice, tehnička korekcija granice, to se čak ne može nazvati promena granice“, izjavio je Haziri za Reporteri.

Haziri, koji je i potpredsednik DSK, je rekao da su najave da će doći do promene granice do reke Ibar netačne i da imaju za cilj zastrašivanje ljudi.

Strah od podele Kosova na reci Ibar politički je motivisan. Političke stranke na Kosovu unele su strah kod ljudi deljenjem Kosova na reci Ibar. Srbija ne želi samo sever Kosova, Srbija želi celo Kosovo. Srbija tvrdi da će celo Kosovo vratiti rezolucijom 1244,  bar formalno i nastavlja da laže sopstveni narod“, kaže Haziri.

On je negirao da postoje tajni sporazumi kao što to tvrdi premijer Aljbin Kurti.

„Još nema scenarija, dnevnog reda i formata dijaloga. Verujemo da bi dijalog trebalo da vodi vlada, ali i uloga predsednika je ustavna, kao i uloga skupštine. Ne postoji tajni dnevni red, nema tajnih agendi“, kaže Haziri.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *