Korona: Vranje ispred Beograda, šampion u Srbiji

Vranje ispred Beograda (Foto covid19)

Bujanovac, Vranje, 21. maj 2020. – Najviše pozitivnih na koronu u sredu je opet registrovano u Vranju, gde je 39 građana bilo pozitivno na testiranju u COVID laboratorijama u Nišu i Beogradu, objavljeno je na portalu covid19.gov.rs.

Prema podacima istog Vladinog portala, Vranje trenutno ima 377 osoba u samoizolaciji.

Vranje je i 17. i 18. maja već imalo najveći broj novozaraženih u Srbiji, podseća Vranjenews.

Od početka epidemije registrovano je ukupno 245 obolelih Vranjanaca.

Broj novih slučajeva koronavirusa u poslednja 24 sata u Srbiji je trostruko uvećan u odnosu na prethodni dan.

Manje novoinficiranih od Vranja u poslednja 24 časa ima i Beograd sa 18 novih slučajeva, što je za 13 više nego prethodnog dana. Sledi Leskovac sa 7 novozaraženih.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Među opštinama Pčinskog okruga na listi prvih deset je i Surdulica sa dva pozitivna na koronu.

U Bujanovcu je ukupno registrovano 8 slučajeva, poslednji u sredu 20. maja, a kako su Bujanovačke objavile ranije danas, čekaju se rezultati testiranja za još 5 osoba.

U Srbiji su od početka epidemije koronavirusa potvrđena 10.833 slučaja, najviše u Beogradu (2.755) i Nišu (1.360), dok je od posledica virusa preminulo 235 osoba.

Pojava novih izolovanih žarišta koronavirusa, poput aktuelnog u Vranju, nešto je što je moglo da se očekuje, izjavio je u sredu šef kineskog medicinskog tima dr Peng Đićiang, prilikom boravka delegacije medicinskih eksperata iz Kine u Vranju, podseća Vranjenews. „Nadzor nad mestima gde su masovnija okupljanja ljudi je veoma važan. Potrebna je kontrola institucija i fabrika, jer je to ključno za sprečavanje ulaska virusa u takve objekte. U zatvorenim institucijama mora da se sprovodi testiranje i da se strogo kontroliše poštovanje preventivnih mera. Ukoliko se to dobro uradi, sprečiće se širenje virusa COVID 19“ – naglasio je Đićiang na sastanku sa rukovodstvom Zdravstvenog centra (ZC) Vranje i gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *