fbpx

Počela isplata 100 evra primaocima socijalne pomoći

Bujanovac, Beograd, 21. maj 2020. (Foto arhiva: Pošta u Bujanovcu) – Isplata 100 evra za više od 150.000 korisnika novčano-socijalne pomoći počela je u četvrtak ujutru u Banci Poštanska štedionica.

Samo danas radno vreme Poštanske štedionice je produženo do 18 časova u svih 185 ekspozitura i šaltera širom Srbije, javlja RTS.

Po novac umesto korisnka ove jednokratne pomoći mogu da dođu i ovlašćena lica sa jednokratnim ovlašćenjem koje važi kako za penzionere, tako i za primaoce novčano-socijalne pomoći.

Ovlašćenje može biti napisano i rukom s tim što mora da sadrži sve neophodne podatke koje je propisala Narodna banka Srbije.

Na sajtu Centralne banke i Banke Poštanska štedionica, mogu se naći primeri ovlašćenja koje treba da sadrži ime i prezime, adresu, broj lične karte i računa primaoca pomoći, te podatke lica koje umesto korisnika dolazi na salter da novac podigne.

Kada je reč o isplati 100 evra za penzionere, ono i dalje traje, a od ponedeljka 25. maja ovu pomoć države će na šalterima Poštanske štedionice moći da podignu i svi ostali građani koji su se prijavili.

Rok za prijavu je 5. jun a do 7. bi novac trebalo da bude isplaćen svim građanima.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *