fbpx

Mustafa: Udžbenici iz Tirane za osnovce u Bujanovcu, Preševu i Medveđi

Piše: N. Stevanović

Šarčević, Šahini, Mustafa

Bujanovac, 23. maj 2020. (foto fb) – Učenici osnovnih škola u Bujanovcu, Preševu i Medveđi  u kojima se nastava odvija na albanskom jeziku „od septembra će koristiti iste udžbenike kao njihovi vršnjaci Tirani“, objavio je Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).

-Danas je Ministarstvo prosvete objavilo katalog udžbenika na albanskom jeziku. Broj je povećan na 35 kompleta školskih udžbenika iz Albanije tako da sada imamo 61 udžbenik, plus 8 kompleta udžbenika „srpski kao nematernji jezik“, uz obećanje da će biti odobreni i udžbenici za četvrti i osmi razred odmah po sprovođenju reformi za ove razrede – objavio je Mustafa u petak na FB.

Po njegovim rečima, udžbenicima za predmete Istorija i Geografija se zaokružuje ciklus obezbeđivanja knjiga za učenike osnovnih škola, ali se na tome angažovanje ne završava već se fokus prebacuje na udžbenike za srednje škole.

Mustafa se zahvalio ministru obrazovanja Albanije Besi Šahini, srpskom Ministarstvu prosvete i Koordinacionom telu za jug Srbije, kao i misiji OEBS-a u Srbiji i ambasadorima zemalja Kvinte.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.