Građani bujanovačkom odboru SNS donirali 396.900 dinara, demokratama 6.000

Interaktivna mapa donacija (Foto CINS)

Bujanovac, 26. maj 2020. – Odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Bujanovcu je od građana u proteklih 7 godina u vidu donacije dobio 396.900 dinara, pokazali je istraživanje Centra za istraživačko novinarstvo (CINS).

U sitom periodu, bujanovačka Demokratska stranka (koja ovde više ne postoji) dobila je u istu svrhu 6.000, a SPS ni dinara.

Komšije Vranjanci bili su mnogo darežljiviji, pa je tako odbor ove stranke dobio donacije od 4,53 miliona, DS 2,37, a socijalisti samo 270.200 dinara.

Kako navodi CINS, građani, među kojima i partijski funkcioneri, su strankama nekadašnje i aktuelne vlasti – Demokratskoj stranci, Socijalističkoj partiji Srbije i Srpskoj naprednoj stranci za sedam godina dali oko 1,5 milijardi dinara vredne donacije.

Polovinu te sume, oko 764 miliona, prikupio je SNS i to najviše 2017. godine kada su održani predsednički izbori u Srbiji.

Oko 215 miliona dinara strankama je stiglo od donatora sa prebivalištem u manje razvijenim ili devastiranim oblastima države, pokazuju godišnji finansijski izveštaji ovih stranaka koje je analizirao CINS.

Ove stranke su i od pravnih lica dobile više od 182 miliona dinara.

Kompletno istraživanje, kao i prikaz donacija u svim gradovima i opštinama Srbije, možete videti OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *