Žurke pa incidenti na staroj Hirurgiji u Vranju

Bujanovac, 26. maj 2020. (foto Vranjenews) – Pozitivni na covid-19, smešteni u zgradi stare Hirurgije u vranjskoj bolnici, izazvali su pre nekoliko dana incident kada je osoblje bolnice pokušalo da ih spreči u dopremanju hrane i alkoholnih pića, pa je morala da interveniše i policija, saznaju Bujanovačke od pacijenata koji se u Zdravstvenom centru (ZC) Vranje takođe leče od korone.

U starom odeljenju Hirurgije su hospitalizovani pacijenti koji nemaju ili su sa najblažim simptomima bolesti, mahom mlađi ljudi, koji su dane u izolaciji prekraćivali svojevrsnim „žurkama“, dok su se jelom i pićem snabdevali „preko terase, kanapom kojim su mogli da izvuku i dva paketa piva odjednom“, kaže izvor Bujanovačkih.

Radi se, inače, o jednom od pacijenata, koji nije imao tu sreću da ga korona ne obori, već je bio smešten kao i ostali bolesnici sa težom kliničkom slikom na Odeljenju infektologije gde, kako kaže, „vlada gvozdena disciplina“.

-Do incidenta je došlo kada je osoblje bolnice pokušalo da ih spreči da nastave sa „nabavkama“ i zabavom, ali su se oni žestoko pobunili nakon čega nastaje opšta tarapana pa je morala da interveniše i policija – kaže naš sagovornik.

On nije mogao sa sigurnošću da kaže da li je ovaj incident bio povod da se grupa od oko 20 pacijenata potom transportuje u Klinički centar Niš, ili se samo radilo o oslobađanju mesta za novoobolele koji u vranjsku bolnicu stižu svakodnevno, kako kaže.

O nesvakidašnjim dešavanjima u bolnici u Vranju svedoči i snimak pacijenata kako se „igraju doktora“ koji se pojavio na društvenim mrežama.

Komentar o ovim navodima Bujanovačke su zatražile od Bebe Kanački, portparola ZC Vranje, koja nas je uputila da sva pitanja pošaljemo mejlom i da ćemo odgovore dobiti sutra.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *