Albanske stranke počele sa prikupljanjem potpisa za parlamentarne izbore

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. maj 2020. Partija za demokratsko delovanje (PDD) u sredu je počela sa prikupljanjem potpisa podrške jedinstvenoj izbornoj listi albanskih stranaka sa juga Srbije za predstojeće parlamentarne izbore.

Prvi na listi kandidata za poslanike u Skupštini Srbije je lider PDD-a i predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

Posle Kamberija, slede kandidati iz ostalih stranaka potpisnica sporazuma o zajedničkom učešću na izborima i to ovim redosledom –  predstavnik Alternative za promene Šćiprima Arifija, Demokratske partije Nagipa Arifija, Pokreta za demokratski progres, koji nakon smrti Jonuza Muslijua vodi njegov sin Šćiprim, i predstavnik Pokreta za reforme.

-Pozivamo sve članove i simpatizere PDD-a da svojim potpisom podrže našeg kandidata za poslanika i zajedničku listu za parlamentarne izbore – saopštila je najveća stranka stranka Albanaca na ovom području.

Albanske stranke na parlamentarne izbore 21. juna izlaze sa listom pod nazivom „Demokratska alternativa Albanaca“, a u prikupljanju potpisa, kako saznajemo, učestvuju sve partije u okviru zajedničkog izbornog štaba.                                                                           

Za jedinstven nastup Albanaca na izborima u Srbiji posebno se založio ministar spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj, koji je u Tirani okupio političke lidere sa juga Srbije početkom godine kada je i postignut dogovor.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *