Behluli: Ako su vam višak, 100 evra uplatite u naš humanitarni fond

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. maj 2020. Nedžat Behluli, bujanovački privrednik i medijski radnik, pokrenuo je inicijativu i pozvao dobro situirane sugrađane da 100 evra koje dobijaju od države preusmere u svojevrsni humanitarni fond putem kojeg će se „pomoći onima kojima je pomoć potrebna“.

Za par dana, od kada je obelodanio svoju nameru, Behlulija je podržalo dvadesetak ljudi, pa je na namenski račun koji je otvorio u ovu svrhu već „leglo“ 2.000 evra.

-Inicijativu sam pokrenuo po ugledu na privrednike, novinare, sportiste, estradu, razna udruženja po unutrašnjosti Srbije. Mogu da kažem da sam prijatno iznenađen odzivom, s obzirom da je već prikupljeno 2.000 evra, a akcija će trajati do 7. juna, do kada se isplaćuje tih 100 evra – kaže Behluli za Bujanovačke. 

Za koje humano delo će biti iskorišćen prikupljeni novac odlučiće sami donatori po okončanju akcije.

-Kada budemo imali konačan iznos i bude poznato ko je sve učestvovao napraviću mini anketu na svom FB profilu sa pitanjem gde usmeriti novac. Da li će to biti neka škola, školska oprema, sportski teren ili možda neka kuća za siromašnu porodicu, videćemo, u svakom slučaju nekome ćemo pomoći – kaže vlasnik TV Spektri.

Po njegovim rečima, poziv je upućen imućnim ljudima, privrednicima, političarima, preduzetnicima, „kojima tih 100 evra ne znače puno, a koji žele da učine nešto dobro“.

Novac se prikuplja na računu u Komercijalnoj banci 205-9011000275985-78 i Behluli poziva sve koji su u mogućnosti da se priključe akciji.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *