fbpx

DIASPORA SHQIPTARE MUND TË VOTOJ NË AMBASADA DHE KONZULATE

Bujanoc, 29. maj 2020 (Foto arkivi: Ditët e Diasporës) – Nëse deri në ditën e zgjedhjeve,më 21 qershor, ata nuk mund të vijnë në Serbi, pjesëtarët e diasporës me nënshtetësi serbe, të cilët dëshirojnë ta shfrytëzojnë të drejtën zgjedhore jashtë vendit, mund të fillojnë të paraqiten përfaqësive diplomatike-konzulare në vendet rrespektive ku janë duke qëndruar deri në mesnatën e 30. majit.

 Edhe pse për këtë nuk ka asnjë të dhënë të saktë, në vetadministratën  lokale vlerësojnë se njëzet mijë qytetarë të Bujanocit, kryesisht shqiptarë, në nderë të të cilëve por edhe për t’i tërhequr ata për të investuar në Bujanoc,  vetadministrata lokale në Bujanoc nga viti 2016 është duke organizuar Ditët e diasporës.

 Siç transmeton RTS, të dhënat për zgjedhje jashtë vendit në përfaqësitë diplomatike-konsullore i dërgohen komunës në të cilën e ka të paraqitur vendbanimin në Serbi, me ç’ras shlyhet nga regjistri i atyshëm zgjedhor.

 „Së paku duhet të jenë të regjistruar 100 zgjedhës, e më së shumti 25.00 në ato përfaqësi diplomatike –konsullore ku paraqitet numër i mjaftueshëm i atyre që shprehin dëshirën për të votuar, dhe ne aty do të hapim vendin e zgjedhjeve”, tha për RTS Velko Odalloviq sekretari i përgjithshëm i Ministrisë së punëve të jashtme.

 Për shumë njerëz, ambasada më e afërt është qindra e mijëra kilometra larg, ndërkohë pandemia ka rënduar edhe më shumë udhëtimin. Për momentin, ligji ynë nuk lejon votimin elektronik.

 „Kjo teknikisht është e mundur, është e realizueshme, kjo është e ardhmja. Një numër vendesh e dinë modalitetin e kësaj mënyre t
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.