OŠ „Branko Radičević“: Proba male mature pod maskama

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 2. jun 2020. Sa po maksimalno devet osmaka u učionici, uz zaštitne maske, dezinfekciona sredstva i udaljenost od 2 metra, u bujanovačkoj Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u utorak je organizovan test iz matematike u okviru probe male mature.

Test iz matematike, kao i kombinovani i test iz srpskog jezika dan ranije, radilo je 85 redovnih učenika osmog razreda od ukupno 96.

-Ispoštovali smo sve mere koje je naložilo Ministarstvo prosvete. Kombinovani testovi i testovi iz srpskog jezika učenicima su deljeni juče u nekoliko termina i radili su ih kod kuće, a danas je rađena matematika, ali u školi. Podelili smo đake u dve grupe – kaže direktor škole Nenad Tasić.

Za malu maturu, koja počinje od 17. juna, neće biti grupa već će svi osmaci testove raditi istovremeno, za šta je, po Tasićevim rečima, škola potpuno spremna.

-Ovo je bila proba, kako za đake tako i za nas u školi. Škola naravno ima kapaciteta da organizuje maturski ispit u skladu sa novim propisima, dakle svi maturanti istovremeno, raspoređeni u desetak učionica – kaže Tasić.

Mala matura je obavezna za sve osmake, a na osnovu broja osvojenih bodova upisivaće željenu srednju školu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *