Stroge mere pri ulasku na Kosovo

Bujanovac, Priština, 8. jun 2020. (Foto Kosovoonline) – Odlukom kosovske vlade od ponedeljka je ulazak na Kosovo slobodan, nema obavezne izolacije već se obavljaju lekarske provere na prelazima, a ministar zdravlja Armend Zemaj rekao je da je trenutna situacija sa koronavirusom u okviru predviđenog postepenim ublažavanjem mera, prenosi Kosovo-online.

Kako je objavila Ekonomia onlajn, Zemaj je posle pojave pojedinih novih žarišta zaraze prethodnih dana, sinoć pozvao na veću brigu građana i dozvoljene aktivnosti, kako se ne bi povećao broj obolelih jer je virus još uvek aktivan.

„Zajedno sa stručnjacima Nacionalnog institute za javno zdravlje i sanitarne i zdravstvene inspekcije izvršili smo pregled trenutne situacije i stanje je normalno”, rekao je ministar i pozvao građane na oprez.

Upozorio je da treba držati distancu i održavati ličnu higijenu.

“Ovo je poruka i molba. Od poenedeljka ćemo povećati intenzitet kontrola kako ne bismo dopustili pogoršanje situacije“, rekao Zemaj uoči početka novih mera i otvaranja prelaza.

„Ministarstvo zdravlja je odlučilo da slobodno kretanje bude od danas. To je naš interes. Olakšajte dolazak sunarodnika i očuvajte zdravlje. Da pomognete preduzećima i porodicama da zajedno prođu kroz ovu situaciju. Panika šteti razvoju Kosova “, rekao je Zemaj.

Direktor Nacionalnog instituza za javno zdravlje Naser Ramadani i generalni direktor Kosovske policije Rašit Kaljaj, pozvali su na oprez i najavili da će kontrola predviđenih mera biti dodatno sprovedena i ukazao na potrebu nošenja zaštitnih maski, poštovanje distance i održavanje lične higijene.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *