fbpx

Pokušaj kupovine glasova u OŠ „Naim Frašeri“, intervenisala policija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. jun 2020. Na biračkom mestu broj 52 u Osnovnoj školi „Naim Frašeri“ intervenisala je policija posle incidenta, koji je mogao da kulminira fizičkim obračunom, zbog, kako saznaju Bujanovačke, kupovine ili pokušaja kupovine glasova od strane jednog člana biračkog odbora.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je član biračkog odbora uhvaćen na delu malo dalje od biračkog mesta dok je građanima nudio novac da glasaju za jednu izbornu listu koja učestvuje na lokalnim izborima.

Nakon toga je jedan od prisutnih pokušao da prekine izborni proces i rastera građane koji  su se zatekli na biračkom mestu.

Biračko mesto br. 52 (foto Bujanovačke)

Da je došlo do incidenta Bujanovačkim je potvrdio i predsednik biračkog odbora Fatmir Aslani.

Došlo je do manjeg incidenta, jedan građanin se pobunio zbog nečega što se dešavalo napolju, ali mi nismo nadležni za dešavanja van biračkog mesta. Počeo je da viče da je glasanje završeno i pokušao je da otera birače iz romske zajednice koji su se ovde zatekli, međutim, situacija se brzo smirila i proces je nastavljen – kaže Aslani.

Inače, pojedini građani koji su pristizali na glasanje su nam rekli da jedna grupa „agitatora“ u susednoj ulici, takođe nudi novac za glas za određenu izbornu listu.

Na ovom biračkom mestu glasa 1.127 meštana, uglavnom iz  „Jaćima Đošić“, a u školi se nalazi i biračko mesto 53, na kojem nije bilo incidenata.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.