Arifi za Bujanovačke: Nemamo „crvenih linija“ oko formiranja većine

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. jun 2020. – Pobednik lokalnih izbora u Bujanovcu Nagip Arifi, nosilac liste Demokratske partije (DP) i kandidat za predsednika opštine, u razgovoru za Bujanovačke kaže da su „građani u nedelju izrazili svoju volju, koja mora da se poštuje“.

Stabilizovanje opštinske administracije, kako je rekao, „biće prvi i najneophodniji korak nove opštinske vlasti, koja će raditi za dobrobit svih građana opštine Bujanovac“.

-Volja građana opštine Bujanovac je potpuno jasna i mora da se poštuje. Očekivali smo i više glasova – kaže Arifi za Bujanovačke.

Njegova Demokratska partija je na lokalnim izborima osvojila oko 5.100 glasova i očekuje se da bude stožer nove vladajuće većine, a sam Arifi, kao kandidat za predsednika opštine, zauzme ovu poziciju po treći put od 2002. godine.

Mi smo prvoplasirana stranka i samo ćemo sačekati ozvaničenje izbornih rezultata, a zatim krećemo u razgovore sa potencijalnim partnerima – naglašava on.

Te partnere, međutim, nije želeo da imenuje.

-Pre i tokom kampanje smo govorili da nemamo crvenih linija ni prema kojoj političkoj opciji. Neophodno je sačekati zvanične rezultate, onda krećemo u formiranje vladajuće većine – kaže Arifi.

Na naše pitanje da li pravilo „crvenih linija“ važi i za Partiju demokratskog delovanja (PDD) Šaipa Kamberija, sa kojom je u višegodišnjem političkom sukobu, Arifi kaže:

Pravilo važi za sve stranke koje su ušle u parlament.

Pored DP-a, 10 odborničkih mandata u novom sazivu lokalnog parlamenta imaće i koalicija oko Srpske napredne stranke (SNS) predvođena Nenadom Mitrovićem.

Ipak, lideri pobedničkih stranaka, Mitrović i Arifi, još uvek se ne izjašnjavaju o eventualnoj saradnji i formiranju postizborne koalicije.

Pored ubedljive pobede, za većinu od najmanje 21 odbornika će im ipak biti neophodan i treći partner.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *