Tviter diplomatija: Odložen sastanak u Vašingtonu

Bujanovac, 26. jun 2020. (Foto Tviter) – Američki izaslanik za dijalog Ričard Grenel rekao je da će uskoro zakazati sastanak predstavnika Beograda i Prištine u novom terminu, piš RTS.

Grenel je na Tviteru odgovorio na objavu premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija, koji je napisao da ne može da prisustvuje sastanku u Beloj kući zakazanom za 27. jun i da mora da se vrati u Prištinu zbog predloga optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, zbog čega je i kosovski predsednik otkazao dolazak u Belu kuću.

„Hvala vam, premijeru Hoti. Razumemo vašu odluku i radujemo se pronalaženju novog termina za sastanak uskoro“, napisao je Ričard Grenel.

Hoti nije otkazao sastanke u Briselu odakle je pisao Grenelu.

Tanjugu je u Kabinetu predsednika Srbije rečeno da Grenel odlučio da pomeri sastanak u konsultaciji s predsednikom Vučićem, a posle otkazivanja albanskih predstavnika.

Inače, Evropska unija i dalje planira nastavak dijaloga u julu, a na stranama je da odluče ko će ih predstavljati u razgovorima, izjavio je portparol EU Peter Stano.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *