Ponovljeni izbori: Tri mandata za albansku listu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. jul 2020. Na ponovljenim parlamentarnim izborima u opštini Bujanovac, održanim u sredu, u srpskim sredinama  pobedili su naprednjaci, a u albanskim je lista „Ujedinjena dolina“ osvojila dovoljno glasova da obezbedi tri poslanička mandata, po nezvaničnim podacima iz oba tabora.

-Već su obezbeđena tri poslanička mandata za jedinstvenu listu albanskih stranaka, to je rezultat saradnje sa Tiranom, uz podršku Prištine – objavio je u četvrtak Šaip Kamberi, prvi na listi “Albanska demokratska alternative – Ujedinjena dolina”.

Na devet biračkih mesta u opštini Bujanovac glasalo je svega 20 odsto građana, a po podacima lokalnog odbora Srpske napredne stranke (SNS), naprednjaci su u srpskim sredinama osvojili od 80 do 90 procenata glasova.

-Na svih devet biračkih mesta glasalo je ukupno 1.520 građana, od oko 8.000 u biračkom spisku. Izborna lista „Aleksandar Vučić – za našu decu“ je očekivano ubedljivo pobedila u srpskim sredinama – rekao je za naš portal Nenad Mitrović, šef naprednjaka u Bujanovcu.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *