Tasić: Veliko interesovanje za carinskog tehničara

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. jul 2020. Kao prvi izbor gde bi želeli da nastave školovanje svršeni osmaci bujanovačke Osnovne škole “Branko Radičević“ najčešće su navodili Srednju školu „Sveti Sava“ i novi obrazovni profil u ponudi – „carinski tehničar“.

Budući srednjoškolci su u sredu i četvrtak popunjavali liste želje, a po rečima direktora OŠ „Branko Radičević“ Nenada Tasića, „carinski tehničar“ je očekivano bila prva želja većem delu od devedesetak maturanata.

Za ovaj profil u SŠ „Sveti Sava“ ima mesta za 30 učenika.

-Pored ovog smera, uobičajeno je popularan profil „medicinska sestra – vaspitač“, a dosta učenika se opredeljivalo i za „finansijskog administratora“. Naravno, imamo i đake kojima srednja škola u Bujanovcu nije u vrhu liste, već su se opredeljivali za vranjsku Gimnaziju „Bora Stanković“ na primer – kaže Tasić.

Svima je sugerisano, kaže on, da u liste želja upišu više smerova kako bi imali dovoljno opcija prilikom upisa.

Po kalendaru Ministarstva prosvete u nedelju (5. jul) će učenicima biti omogućena provera lista želja i podnošenje eventualnih žalbi i zahteva za ispravkom, sutradan će biti objavljena zvanična lista želja, a u sredu (8. jul) i zvanični rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima.

Prvi krug upisa u srednje škole je 9. i 10. jula.

U SŠ „Sveti Sava“ ima mesta za 120 novih srednjoškolaca – po 30 na smerovima „carinski tehničar“, „finansijski administator“ i „medicinska sestra – vaspitač“, i po 15 mesta u kombinovanom odeljenju „kuvar – konobar“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *