fbpx

Fon Kramon: O razmeni teritorija nema razgovora

Bujanovac, 10. jul 2020. Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon naglasila je da na sastanku delegacija Beograda i Prištine 12. jula u Briselu razmena teritorija ne treba da bude tema.

-Ono što je važno jeste činjenica da razmena teritorija ne bi trebalo da bude tema i o njoj ne bi trebalo da se raspravlja. Sve strane trebalo bi da to isključe kao opciju, jer to ne bi rešilo problem ljudi koji žive na Kosovu i u Srbiji – rekla je Fon Kramon za Lajmi.net.

Po njenim rečima, Evropska unija mora da ima glavnu poziciju vođenju dijaloga,” jer je dugoročni cilj dve zemlje još uvek evropska integracija“

Fon Kramon kaže da će sastanak u Briselu biti prvi korak ka obnavljanju dugotrajnog procesa i da bi, prema njenim rečima, trebalo da posluži pronalaženju dugoročnog rešenja između Kosova i Srbije, što bi donelo priznanje Kosova i normalizaciju odnosa dve zemlje.

Malo je verovatno, procenila je, da će dijalog biti brzo okončan odmah nakon nastavka.

Pre nastavka dijaloga 12.jula u Briselu, u petak  (10. jul) će se  održati „virtuelni samit“ između lidera Prištine i Beograda, kojim će posredovati francuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel.

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.