I Bujanovčani pomažu vranjske covid bolnice, sakupljeno preko milion dinara


Bujanovac, Vranje, 11. juli 2020.- Spontano pokrenuta akcija vranjskog Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO), za prikupljanje srdstava za vranjske Kovid Bolnice pokrenula je pravu lavinu humanosti, na jugu Srbije, a među donatorima su i firme i pojedinci.

Akcija će trajati do petka 17. jula kada će donacija biti uručena, a zbog urgentnih molbi već je četvrtoj, novootvorenoj kovid bolnici  predata mašina za pranje i sušenje veša, kao i 30 jastuka, 2 pulsna oksimetra, dva digitalna toplomera, 100 maski, 100 para rukavica, 5 litra sapuna, 10 litrtra asepsola, 12 litra akohola i ubrusi.

Takođe zbog urgentne molbe, najveća Kovid bolnica u zgradi stare Hirurgije dobila je dva pulsna oksimetra.

Donacija je poslata i Zdravstvenoj stanici u selu Vlase, oni su dobili beskontaktni toplomer, maske, rukavice i medicinski alkohol.

Do ovog trenutka, prikupljeno je 663.370,00 dinara na ime pomoći Covid ambulanti i bolnicama u Vranju. Uplate na račun Centra: 491.949,00, Uplate za Vranje preko sajta donacije.rs: 171.421,00.

I to nije kraj. Obaveštavaćemo vas o svakoj novoj pristigloj donaciji u novcu i na dalje. Što se tiče donacija u robi, u toku vikenda ce biti urađen popis, pa ćemo i o tome obavestiti javnost – kaže Jelena Marinković PR CMTDO –a.

Prema njenim rečima, svaki donator je evidentiran i svakodnevno se na stranici centra spisak donatora ažurira, do sada ih je preko 200.


Najveća donacija je 100 000, najmanja 500 dinara, ali imaju jednaku vrednost. Među donatorima su brojni pojedinci, kompanije ne samo iz Vranja, već i iz Bujanovca, Preševa i Trgovišta. Uključena su i javna preduzeća i pojedinci. Gotovo svaki Vranjanac je izdvojio bar po litru sredstva za higijenu. Ovakvo jedinstvo se ne pamti i to pvu akciju čini još važnijom – kaže Marinković i dodaje da su se i druge organozacije iz NVO –a priključile akciji.

Bunaovačke pozivaju svoje sugrađane da, ako već nisu, pomognu akciju jer se i Bujanovčani leče u Vranju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *