fbpx

Direktor Nedeljković: Bujanovačka banja nema uslove za kovid bolnicu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. jul 2020. – Specijalna bolnica za rehabilitaciju Bujanovačka banja trebalo bi, po najavama nadležnih, da postane covid bolnica zbog sve većeg broja novoobolelih od korone na ovom području, međutim direktor lečilišta Goran Nedeljković kaže za Bujanovačke da će to biti teško izvodljivo.

Nije nemoguće, ali biće teško naš objekat prenameniti za bolničko lečenje. Sigurno je da će nam trebati dodatna oprema i pre svega ljudstvo, što verujem da se može obezbediti, ali problem je prostor. Ne možemo da budemo bolnica, jer je kod nas koncept hotelskog smeštaja, nema odgovarajućeg prolaza do kreveta, nema velike prostorije koja bi omogućila kontrolu pacijenata, već se radi o klasičnim hotelskim sobama – rekao je u ponedeljak Nedeljković.

Najavu da će verovatno Bujanovačka i Vranjska banja postati covid bolnice zato što je u Vranju „izuzetno teška situacija“ izneo je u nedelju epidemiolog Branislav Tiodorović, član republičkog Kriznog štaba.

Za sada nismo dobili zvaničnu informaciju da postajemo covid bolnica, verujem da će se to desiti samo u slučaju masovnog oboljevanja od korona virusa – kaže Nedeljković.

Prošle nedelje je kod dvoje zaposlenih iz redova medicinskog osoblja u ovom lečilištu potvrđena infekcija koronom, a direktor kaže da je još dvoje sumnjivih.

Mi smo za sada u redovnom režimu rada, ali smo smanjili prijeme za ambulanto lečenje, smanjuje se i broj u stacionaru, korisnici manje dolaze – dodaje direktor.

Bujanovačka banja je tokom aprila meseca služila kao karantin za povratnike iz inostranstva, međutim, Nedeljković naglašava da će organizovanje i funkcionisanje kao covid bolnice, ukoliko do toga dođe, biti posve drugačiji izazov.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.