Lončar: Oboleli iz Bujanovca i Preševa idu u Leskovac

Bujanovac, 24. juli 2020. (Foto RTS prtsc)- Oboleli od korone iz Bujanovca i Preševa u narednim danima idu na lečenje u Leskovac, rekao je u Dnevniku RTS ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je, posle sednice Kriznog štaba izjavio da u ovim gradovima raste broj zaraženih, ali da oni zbog velikog broja pacijenata neće ići u Vranje, već u Leskovac:

Već smo u Leskovcu organizovali njihov prijem, a ako bude bilo potrebe ti pacijenti će biti transportovani dalje za Niš, rekao je ministar.

Kako su Bujanovačke ranije prenele, epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da očekuje broj novozaraženih u ova dva grada.

Ista predviđanja izneo je i njegov kolega Predrag Kon, koji je rekao da se u Bujanovcu i Preševu očekuju problemi.

„Što se lokala tiče, zbog okupljanja u Preševu i Bujanovcu očekuje se da se tu javi više problema. Okupljanja su pojačivači ove situacije, koja je nepovoljna i nesigurna“, izjavio je Kon.

Ove najave dolaze desetak dana, koliko obično traje inkubacija, nakon dva tragična događaja i sahrana u Velikom Trnovcu i Žbevcu, kojima je prisustvovao veliki broj ljudi.

U Bujanovcu su od početka epidemije do 23. jula registrovana 93 slučaja korona virusa.




One thought on “Lončar: Oboleli iz Bujanovca i Preševa idu u Leskovac

  1. Istina o vama

    Znaci hocete opet da im vadete organe kao stoste na Kosovo 99 vadili pa posle plasirate lazove ko bajegi vama neko vadio organe viste mnogo losa sorta u planeti

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *