fbpx

MUP: Krivična prijava protiv policajca koji je pretio Stevanoviću

Bujanovac, 25. juli 2020. – MUP Srbije i PU Vranje saopštili su da je osoba koja je pretila novinaru Bujanovačkih saobraćajni policajac A.B, protiv koga će biti podneta krivična prijava po nalogu nadležnog tužilaštva „zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu Nikole Stevanovića“.

U saopštenju se navodi da je Policijska uprava u Vranju, postupajući po prijavi novinara portala „Bujanovačke“ Nikole Stevanovića, preduzela sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti prijavljenog događaja.

Stevanović je juče (petak, 24. juli 2020.) prijavio policiji da mu je nepoznata osoba, koja je sedela u bašti u društvu dvojice policijskih službenika na dužnosti, uputila pretnje, dok je „fotografisao bašte kafića zbog vanredne situacije“. Kako je naveo, policajci nisu reagovali na ove pretnje, ni kada je rekao da je novinar i za koju medijsku kuću radi.

Policija je o svemu odmah obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Bujanovcu, po čijem nalogu su izvršene detaljne provere (Foto Bujanovačke)

Policija je o svemu odmah obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Bujanovcu, po čijem nalogu su izvršene detaljne provere.

Utvrđeno je da su u pitanju saobraćajni policajci Policijske ispostave Bujanovac M. I. i N. Š. Po dokumentaciji, ustanovljeno je da su navedena dvojica policajaca prethodno u kontroli saobraćaja zaustavila vozilo kojim je upravljao Stevanović i istog sankcionisali zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, zatim nenošenja vozačke dozvole i lične karte.

Po tvrdnjama policajaca, Stevanović je negodovao tom prilikom i poručio im „da je novinar i da će ih nedelju dana vrteti po sajtu, ako ga pišu“.

Proverama je utvrđeno da su, nakon toga, policajci M. I. i N. Š., koristili pauzu, tokom koje su bili u bašti kafića, a da je u društvu sa njima bio A. B., takođe saobraćajni policajac PI Bujanovac, koji u tom trenutku nije bio na dužnosti.
2 thoughts on “MUP: Krivična prijava protiv policajca koji je pretio Stevanoviću

  1. Ilke

    Ha ha.novinar ne vezuje pojas,ne nosi licnu kartu,nema vozacku,i posle digitalni u šake i slika ih što su mu pisali kaznu.kao dete kad se naljuti pa se sveti.nije morao ni policajac da mu preti,ali kako bas da slika taj kafic i baš njih.

    Reply
  2. Anonimous

    Nemas pravo nikoga da slikas bez razloga i kad ti nije duznost bez obzira jesi li novinar ili sta god. Jaoo kako ste neprofesionalni muka mi je od vas..

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *