Prvi nesporazumi u koaliciji, Redžepi poziva PDD na reakciju

Bujanovac, 28. juli 2020.- Koalicija albanskih stranaka nije ni čestito stupila na vlast, a već je između dve najjače stranke došlo do prvih nesporazuma.

Nagip Arifi, lider Demokratske partije (DP) je, prilikom stupanja na dužnost predsednika opštine Bujanovac, u ponedeljak rekao da je nasledio katastrofalno stanje u lokalnom budžetu, ali i nedisciplinu među zaposlenima.

Na to je reagovao Driton Redžepi, kandidat za predsednika opštine Partije za demokratsko delovanje, koja je vodila Bujanovac od 2016, a sada je partner u albanskoj koaliciji sa DP.

Redžepi je na FB napisao da stranka mora da digne glas protiv ovakvog nastupa Arifija jer, kako je naveo, PDD “mora ostati lojalan biračima, a ne vlasti“, rekao je Redžepi.

“Učešće PDD u koaliciji sa drugim albanskim strankama ocenio sam kao odluku od posebnog značaja, uslovljenu nacionalnim interesima.
Ali, PDD ne bi trebalo da ćuti posle izjava predsednika opštine koji je optužio prethodnu vlast, današnjeg koalicionog partnera.

Vlast 2016-2020. je donela mnogo dobrih stvari za Bujanovac, i istorija će bolje od mene suditi o tome“, napisao je Redžepi.

Prošle srede konstituisana je vladajuća većina u Bujanovcu od 4 albanske stranke koje imaju 25 odbornika.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *