ŠTAB: Traži se policijski čas za Bujanovac i zatvaranje kafića

Bujanovac, 28. juli 2020. – Direktorka Doma zdravlja Lela Jovanović zatražila je, na sednici Štaba za vanredne situacije koja je u toku, da se zbog loše epidemiološke situacije u Bujanovcu uvede policijski čas.

Član Štaba Miodrag Milković predložio je iz istog razloga potpuno zatvaranje ugostiteljskih objekata na 10-15 dana, koji sada rade po skraćenom radnom vremenu, ali da, kako je rekao, opština vlasnicima obezbedi novčanu naknadu.

Što se policijskog časa tiče, postavilo se pitanje nadležnosti, odnosno da li opština ima zakonsku mogućnost za njegovo uvođenje.

Kako smo ranije danas javili, jedna trudnica je juče transportovana za Niš a na Štabu je rečeno da je još jedna trudnica iz Žbevca u lošem stanju.

NAPOMENA: NAKON OBJAVE TEKSTA JEDAN OD NAŠIH ČITALACA JAVIO NAM JE DA SE OVA ŽENE PORODILA I DA SU I ONA I BEBA DOBRO

Saopšteno je da su na teritoriji Bujanovca do sada registrovana 122 pozitivna slučaja što je za 4 više nego u ponedeljak, 13 je hospitalizovano a da se čekaju rezultati na korona test za 19 osoba.

Dr Jovanović rekla je da je 7 radnika Doma zdravlja pozitivno, dosta njih je u samoizolaciji, a ranije smo objavili da ima zaraženih među radnicima gradske Apoteke.

Ona je najavila da će covid ambulanta početi da radi u 3 smene.

 




One thought on “ŠTAB: Traži se policijski čas za Bujanovac i zatvaranje kafića

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *