Muke žitelja Ulice Josifa Janjića, traže pomoć opštine

Tekst peticije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. jul 2020. -Meštani Ulice Josifa Janjića, za čiju sanaciju, kako kažu „decenijama nije uložen ni jedan jedini dinar“,  zahtevaju od lokalne samouprave izgradnju atmosferske kanalizacije i kompletnu rekonstrukciju ulice.

I manja kiša napravi poplavu

„Stanje je katastrofalno i zahtevamo hitnu rekonstrukciju. Često se dešava da usled manjih padavina ulica bude poplavljena fekalijama koje se ulivaju u dvorišta, a nakon oticanja fekalija ostaje nepodnošljiv smrad“, kaže se u zahtevu koji će biti upućen predsedniku opštine nakon što se prikupe potpisi svih žitelja.

Ulica je jedna od retkih u samom gradskom jezgru koja nikada nije asfaltirana, već je još uvek pod „kockom“,  toliko propalom da „od rupa deca maltene ispadaju iz dečijih kolica“, a nema ni trotoare.

„Stariji građani i oni koji zbog otežanog kretanja koriste pomagala, ovom ulicom ne mogu da se kreću“, navodi se u zahtevu.

Naglašava se i da se radi o ulici od izuzetnog značaja za funkcionisanje grada, jer povezuje centar sa najvećim naseljem, zatim sa Ulicom Kralja Milutina, odnosno pijacom, i gradskom crkvom.

„Zahtevamo od lokalne samouprave da uvrsti rekonstrukciju Ulice Josifa Janjića u celoj dužini u rebalans budžeta za 2020. godinu (koji je najavljen), u suprotnom spremni smo da preduzmemo nepopularne mere da bi skrenuli pažnju na problem koji imamo“, upozoravaju meštani.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *