Mitrović se sastao sa Arifijem, razgovarali o ulasku SNS u vlast

Klauzula o ulasku Srba u vlast: Arifi posle izbora za predsednika (Foto Bujanovačke

Bujanovac, 30. juli 2020. – Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi i Nenad Mitrović, šef lokalnog odbora SNS razgovarali su danas o ulasku ove stranke i njenih partnera u vlast.

Kako je Mitrović rekao za Bujanovačke, do sastanka je došlo na inicijativu najjače stranke u lokalnom parlamentu, Arifijeve Demokratske partije.

Arifi mi je po prvi put zvanično predočio da u koalicionom sporazumu albanskih stranaka postoji klauzula o ulasku srpskih partija u vlast. Danas nismo govorili o konkretnim detaljima, ali smo zakazali nastavak razgovora sledeće nedelje, rekao je Mitrović za Bujanovačke.

Albanske stranke su već između sebe podelile funkcije, odbornici su izabrali zamenika predsednika opštine i predsednika Skupštine, a na pitanje postoji li „crvena linija“ ispod koje SNS neće pristati na ulazak u vlast Mitrović kaže:

Držimo se principa da 40% vlasti pripada Srbima. Još uvek nismo pričali o konkretnim funkcijama, kaže Mitrović.

On dodaje da ulazak u vlast duguje građanima koji su na izborima 21. juna glasali za koaliciju oko SNS, koja je kao i Arifijeva DP osvojila 10 mandata.

Na konstitutivnoj sednici SO Bujanovac 23. jula 4 albanske stranke formirale su samostalno većinu od 25 odbornika, kada je 13 odbornika srpskih stranaka napustilo zasedanje.

Mitrović je rekao da će bojkotovati parlament sve dok Srbi ne dobiju predstavnike u vlasti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *