fbpx

Polemika Mustafa-Đilas

Bujanovac, Beograd, 30. juli 2020. (Foto Danas prtsc)-Posle izjave Ragmija Mustafe, predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA), da Albanci nemaju poverenje u osoblje covid bolnica u Vranju i Leskovcu, oglasio se i Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Kako prenosi Danas, Đilas kaže da lekari u Srbiji nisu rasisti, ne biraju po nacionalnosti ljude koje leče, već su oni heroji u borbi protiv korona virusa.

„Mustafa i njegovi saradnici ovakvim političkim  tvrdnjama nanose ogromnu štetu odnosima dva naroda i šire nepoverenje među Albancima u srpske lekare. To može dovesti do toga da se oni ne obrate za medicinsku pomoć na vreme što može imati fatalne posledice“, rekao je Đilas.

On smatra da samo ostrašćeni i neodgovorni ljudi u uslovima pandemije mogu insistirati na podelama kojim ugrožavaju zdravlje ljudi.

„Takve politike jednom su dovele do sukoba i zato zahtevamo od Ragmi Mustafe da se izvini svim zdravstvenim radnicima u Srbiji i, da pozove svoje sunarodnike da se obrate lekarima, jer samo tako možemo pobediti virus koronu, ali i mržnju, podele i ekstremizam koji nas sprečavaju da živimo normalno“, poručio je Đilas.

Mustafa je na svom FB profilu odgovorio Đilasu rečima da je ovaj iskrivio njegovu izjavu rekavši da nije želeo da uvredi zdravstvene radnike, već da je reč o strahu.

“Da ne bi bilo nesporazuma, izražavam najdublje poštovanje prema svim zdravstvenim radnicima bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. Ali, mnogi Albanci Preševske doline se leče sami iz straha da bi dobili adekvatnu pomoć u Leskovcu ili Vranju gde ne radi ni jedan Albanac. Pozivam Đilasa da izađe iz udobnosti svog beogradskog života i proveri to ovde na licu mesta”, napisao je između ostalog Mustafa.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.