fbpx

Crveni krst: Akcija u Drežnici

Bujanovac, 31. jul 2020. Humanitarno Udruzenje Koce Zauvek, u saradnji sa Crvenim krstom Bujanovac i Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, organizuje  letnju tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u porodičnoj mlekari „VELMLEK“ u selu Drežnica.
Akcija će se održati u petak (31. jul), od 12 do 16 časova.
-U situaciji u kojoj se nalazimo vezano za Covid-19, transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano i sigurno, a mora se uzeti u obzir da se može očekivati smanjen broj zdrave populacije koja može dati krv i smanjen odziv dobrovoljnih davalaca krvi zbog uticaja javno zdravstvenih mera koje se preduzimaju. Svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da odlažu zbog situacije sa korona virusom – poručuju iz Crvenog krsta (CK).
Oni su zamolili davaoce da ne dolaze  ukoliko su u poslednjih 28 dana putovali izvan Srbije, imaju prehladu, kašalj i kijanje, povišenu telesnu temperaturu, ili su bili u kontaktu sa bolesnom osobom čiji simptomi liče na infekciju korona virusom.
-Svi uslovi za dobrovoljno davanje krvi su prilagođeni smernicama i instrukcijama o sprečavanju širenja infekcije korona virusom (Covid-19). Dobrovoljnim  davanjem krvi nastavljamo da brinemo o građanima kojima je ona neophodna radi lečenja ili izlečenja i time pružamo podršku sistemu zdravstvene zaštite – kažu u CK-u.Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *