Trnovac žarište, braća preminula od korone

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. avgust 2020. (Foto MZ V. Tranovac: ilustracija)- Najviše novoobolelih od korona virusa na teritoriji Bujanovca je u Velikom Trnovcu, rekla je za Bujanovačke dr Lela Jovanović, direktorka Doma zdravlja.

Ukupan broj inficiranih se sa 140 popeo na 147, a u poslednje vreme najviše ih je iz Velikog Trnovca, kaže ona i dodaje da se čekaju rezultati 30 uzoraka.

Portal na albanskom Folonline preneo je da su dva brata iz Velikog Trnovca preminula u razmaku od 48 sati, a sumnja se da su bili zaraženi koronom.

Braća stara 78, odnosno 62 godine, preminula su ove nedelje u Kliničkom centru Niš, javlja Folonline, čiji izvori kažu da je uzrok smrti najverovatnije kovid – 19.

U bolnici u Surdulici je hospitalizovan treći brat, a dva ženska člana porodice su na lečenju na Infektivnom odeljenju vranjske bolnice i njihovo stanje je u ovom trenutku stabilno.

Po zvaničnim podacima iznetim u sredu na sednici Štaba za vanredne situacije od kovida-19 je od početka epidemije preminulo 12 meštana opštine Bujanovac.

Ukupan broj zaraženih je 147, ali se otvoreno sumnja u tačnost tih podataka, jer se, kako je rekao epidemiolog Branislav Tiodorović, član republičkog Kriznog štaba, mnogo ljudi leči kod kuće ili u privatnim ordinacijama, zbog čega nisu zvanično evidentirani.

Ranije ove nedelje, direktorka Doma zdravlja dr Lela Jovanović, rekla je Bujanovačkim da naročito stanovnici Velikog Trnovca izbegavaju javljanje u kovid ambulantu odmah po pojavi simptoma.

Zbog toga, kako je rekla, često dolazi do pogoršanja stanja i teške kliničke slike koja zahteva hitnu hospitalizaciju u Vranju ili Nišu.

Štab je doneo nove mere u borbi protiv virusa.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *