Arsić pita Arifija: Da li Zemaj u Bujanovac dolazi kao turista?

Bujanovac, 7. avgust 2020.- Posle teksta na našem portalu o najavljenoj poseti jugu Srbije Armenda Zemaja, kosovskog ministra zdravlja, reagovanje je Bujanovačkim poslao Saša Arsić, koordinator Narodne stranke za Pčinjski okrug i KiM.

Njegovo saopštenje prenosimo u celini:

“Da li je moguća poseta zvanično odobrena od strane Vlade Republike Srbije, da li ministar samoproglašene republike Kosova dolazi kao turista ili kao građanin Republike Srbije jer, koliko je meni poznato, ima i dokumenta Republike Srbije?

Da li opštinske vlasti pozivom ministra zdravlja samoproglašene republike Kosovo žele da unesu dodatni nemir među građane koji ne učestvuju u monoetničkoj albanskoj vlasti u opštini Bujanovac, i da pokažu da će sve probleme u opštini rešavati po savetima iz Prištine i Tirane?

Ovakvi potezi opštinskih vlasti svakako nisu dobri i mogu samo destabilizovati ionako nestabilnu trenutnu situaciju na jugu Srbije.

Svako je dobrodošao u opštinu Bujanovac sa časnim i dobrim namerama, ali predstavljati ministra zdravlja kosovske vlade kao zvaničnika i ministra države koju Srbija ne priznaje, je kršenje ustava Republike Srbije i krivično delo.

Molim nadležne institucije Republike Srbije da preduzmu sve mere i postupe po Ustavu Republike Srbije da do zvanične posete Zemaja u svojstvu ministra zdravlja Kosova ne dođe.

U suprotnom, narod koji ne misli tako moraće da uzme stvar u svoje ruke i da odbrani ustav Republike Srbije.”




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *