Zemaj poručio Albancima u Bujanovcu: Slobodno se lečite u Srbiji

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. avgust 2020.- Došao sam u Bujanovac kako bih poručio gađanima da se slobodno leče i za zdravstvene usluge javljaju javljaju i ustanovama u Srbiji, rekao je kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj.

On je iz bujanovačkog Doma zdravlja poručio građanima da se ne osećaju uplašeno i ugroženo, posebno onima kojima je potrebna hospitalizacija u ustanovama van Bujanovca.

Prema njegovim rečima, saradnja između kosovskog i Ministarstva zdravlja Srbije po pitanju pandemije je odlična.

Zemaja je na ulazu u Dom zdravlja sačekala direktorka dr Lela Jovanović sa grupom zaposlenih, koja ga je upoznala sa epidemiološkom situacijom u Bujanovcu:

Ona je naglasila da je posetu Zemaja odobrilo Ministarstvo zdravlja.

-Dom zdravlja Bujanovac, kao i ceo zdravstveni sistem u Srbiji, ne deli pacijente po nacionalnosti, i nikada to nije činio-poručila je ona.

Dodala je da je ustanova dobro snabdevena opremom i materijalom, i da Ministarstvo zdravlja Srbije reaguje na svaku potrebu.

Ponovila je da je najveći problem što se veliki broj građana uprkos simptomima, i pored brojnih apela, ne javlja lekarima već se leče sami.

Gost iz Prištine je još jednom kazao da je neophodno da građani poštuju mere zaštite i slušaju savete direktorke i ostalih lekara Doma zdravlja.

Zemaj je u Bujanovcu razgovarao i sa opštinskim i rukovodstvom Nacionalnog saveta Albanaca, a posetu jugu Srbije nastavlja u Preševu.

U Bujanovcu je do 8. avgusta 15 osoba preminulo od posledica korone, a virus je od početka pandemije registrovan kod 154.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *