Kon: Opasno naglo popuštanje mera

Bujanovac, Beograd, 21. avgust 2020. – Epidemiolog Predrag Kon je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da je epidemiološka situacija i dalje nesigurna i da bi bilo opasno naglo popuštanje zaštitnih mera.

Ističe da mere ne bi trebalo prerano da se popuštaju i napominje da je apsolutni prioritet da epidemiološka situacija bude što bolja pre otvaranja škola.

-Bitno je da ostanu mere sve dok se broj obolelih u jednom danu ne spusti na što manji dvocifreni broj, pa i jednocifreni. Zamajac popuštanja bi se onda i nastavio. Kad krene škola, bitno je da virus teško može da uđe, pa i ako uđe pojedinačno, da ne može da se širi. Ako ulazi previše, onda je teško verovati da je nemoguće da se širi, napominje član Kriznog štaba.

Navodi da će se na današnjoj sednici Kriznog štaba razmatrati mere koje je Ministarstvo kulture pripremilo za otvaranje pozorišta i bioskopa.

Dodaje da će ove godine na raspolaganju biti više doza vakcine protiv sezonskog gripa, pošto će „Torlak“ proizvesti 150.000 doza, a planira se i rezervna količina.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *