Jedno odeljenje prvaka manje u bujanovačkoj OŠ „Branko Radičević“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 31. avgust 2020. U prvom razredu Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu manje je đaka nego prošle godine za celo jedno odeljenje.

Po rečima direktora škole Nenada Tasića, oko 100 prvaka, koji su u ponedeljak prvi put seli u školske klupe, raspoređeno je u četiri mešovita odeljenja, sa po najviše 25 učenika.

Istovremeno, broj prvaka iz srpske zajednice se uvećao na 33, sa prošlogodišnjih 27.

U cilju sprečavanja širenja korona virusa nastava se neće odvijati na uobičajeni način, a jedna od promena podrazumeva čas od 30 minuta.

-Odeljenja nižih razreda, od prvog do četvrtog, su podeljena u dve grupe od po maksimalno 15 đaka. Nastavu u trajanju od četiri časa će najpre pohađati A grupe, a potom u nastavku smene grupe B. Drugačija organizacija je kod viših razreda – tu će biti kombinovane nastave, tako što će A grupe u školu jedan dan, a sledećeg dana grupe B. Kada ne idu u školu učenici će pratiti onlajn nastavu preko RTS – kaže direktor.

On je dodao da je mali broj đaka čiji su se roditelji opredelili isključivo za onlajn nastavu i koji uopšte neće dolaziti u školu već će koristiti platformu Gugl učionica i pratiti časove na javnom servisu.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *