Još samo četiri slobodna mesta u školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu, kombinovana nastava zbog korone

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 1. septembar 2020. U novu školsku godinu bujanovačka Srednja škola „Sveti Sava“ ušla je sa samo četiri upražnjena mesta u prvoj godini i strogim pravilima protiv širenja korone.

Od 120 mesta u četiri odeljenja, koliko je bilo predviđeno za upis svršenih osnovaca, popunjeno je  116, a mesta još uvek ima samo na smeru za konobare.

-Pozivam učenike koji su upisali neke druge škole, ali su se u međuvremenu predomislili, da dođu kod nas. To je odličan zanat i sigurno će moći da nađu posao. Vrata škole su otvorena i očekujemo da ćemo maksimalno popuniti kapacitete – kaže direktorka Biserka Jović.

Od prvog dana nove školske godine u školi se rigorozno sprovode mere protiv sprečavanje širenja korone, a nastava se odvija kombinovano.

-Sva odeljenja koja imaju više od 15 učenika su podeljena na dve grupe. Teorijski deo nastave će jedna grupa pratiti u školi, dok druga prati nastavu onlajn kod kuće i tako naizmenično na nedelju dana. Za vežbe, odnosno praktičnu nastavu i časove stranih jezika, gde su đaci već podeljeni po grupama, nema nastave na daljinu. Ispitivanje će se isključivo obavljati u školi – objašnjava direktorka.

Ona je naglasila da će biti ispoštovane apsolutno sve preporuke Kriznog štaba – od obaveznog nošenja maske i distance u učionicama do dezobarijera i dezinfikatora.

-Juče je obavljena kompletna dezinfekcija škole. Dezinfikatori su dostupni đacima i u hodniku i u učionicama. Imamo medicinski alkohol u potrebnim količinama, beskontaktni toplomer, koji ćemo koristiti u slučaju sumnje na infekciju, kao i prostoriju za izolaciju. Dezinfekcija holova i stepeništa će se obavljati posle svakog velikog odmora, a posle svake smene će se temeljno dezinfikovati klupe i kvake alkoholom – kaže ona.

Direktorka je naglasila da će se posebna pažnja posvetiti edukaciji učenika i da će zaposleni neumorno ukazivati na značaj poštovanja mera protiv korone.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *