Dr Tiodorović: Samoizolacija za povratnike sa letovanja

Bujanovac, 7. septembar 2020. Epidemiolog Branislav Tiodorović, član Kriznog Štaba, kaže da povratak u Srbiju 25.000 turista sa letovanja iz inostranstva može uticati na povećanje broja zaraženih u septembru te predlaže kućnu izolaciju.

-Svako ko dolazi u Srbiju treba da bude svestan da se sobom nosi rizik, te bi bilo dobro da se nađe u nekoj vrsti kućne izolacije. Bilo da je u pitanju povratak sa letovanja ili dolazak iz jednog mesta u drugo, svi bi trebalo da imamo tu naviku da pazimo kako na sebe tako i na druge – rekao je Tiodorović za Blic, prenosi list Danas.

Po njegovim rečima,  i početak školske godine sa sobom može doneti određene rizike kad je zaražavanje u pitanju, ali i da je broj obolelih od korone direktno vezan za nepoštovanje mera.

On je naveo da je važno da studenti, koji dolaze sa onih teritorija gde je epidemiološka situacija lošija u odnosu na Srbiju, poštuju mere i budu na oprezu.

-To se svakako ne odnosi samo na one koji dolaze, već na celokupno stanovništvo, jer je primenjivanje i poštovanje mera od izuzetnog značaja za suzbijanje virusa – istakao je Tiodorović.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *