Dodeljene novinarske nagrade „Slađana Veljković“

Dejanu Dimiću, uredniku portala Vranjenews, nagrada ua uređivački rad

Bujanovac, Vranje, 9. septembar 2020. – Novinarska nagrada Slađana Veljković u četiri kategorije uručena je u utorak u „Vilama Jefimija“ u selu Preobraženje nadomak Vranja.

Kako prenosi Vranjenews, za novinarski poduhvat nagrađen je novinar Radoman Irić iz Vranja, nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima pripala je uredniku portala Vranje News Dejanu Dimiću, dok je priznanje za najbolju reportažu otišlo u ruke Jelene Marinović, novinarke niškog dopisništva RTS-a za prilog „Pristojan krov nad glavom, pre zime – imperativ za malu Nađu“.

U naknadno ustanovljenoj kategoriji (COVID reportaža) priznanje je otišlo Jeleni Ćosin iz Novosti – za reportažu „Obolela od korone, majka joj umrla, izbačena iz stana“.

Novinarsko priznanje sa imenom prerano preminule novinarke Slađane Veljković dodeljeno je ove godine drugi put zaredom, u organizaciji Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO).

Žiri je radio u sastavu Momčilo Popović, šef deska Večernjih novosti, Gordana Bjeletić, glavna i odgovorna urednica Južnih vesti i Bratislav Ilić novinar TV Prva i B92.

Odluka je doneta u selekciji 86 pristiglih radova.

Član žirija Bratislav Ilić rekao je kako je siguran da „Slađana sve ovo posmatra i da joj je izuzetno drago što je toliko novinara učestvovalo i što su svi želeli njenu nagradu„.

Nagrada Slađana Veljković sastoji se od plakete i novčanog dela.

Sponzor ovogodišnje dodele bila je kompanija Alfa Plam Vranje, a sponzorstvo za narednu godinu preuzela je kompanija Knauf insulation.

Slađana Veljković preminula je 8. jula 2011. godine. Svoju novinarsku karijeru započela je i izgradila u novinama Vranjskim, gde je bila dugogodišnja urednica. Poslednje tri godine života radila je u Večernjim novostima i u prepoznatljivom stilu izveštavala o svim događajima sa juga Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *