Od 18. septembra nadzor nad povratnicima iz inostranstva

Bujanovac, Beograd, 14. septembar 2020.- Vlada Srbije od petka u 18 sati uvodi nadzor nad putnicima koji se vrate iz inostranstva, izjavila je Darija Kisić Tepevčević, prenosi N1.

Ona je pozvala sve koji se nalaze u zemljama u regionu da se vrate pre petka.

Kako N1 piše, Kisić Tepvčević je rekla da je u celoj Evropi poslednjih dana primećen povećan broj zaraženih korona virusom

Uoči sednice Darija Kisić Tepavčević je izjavila da „ako želimo da putujemo van zemlje treba dobro da promislimo jer skoro svuda je situacija lošija nego u Srbiji“.

„Apelujemo na građane da se vrate, jer od petka u 18 časova uvodimo nadozor za sve putnike koji ulaze u našu zemlju iz rizičnih zemalja i on će trajati deset dana“, rekla je ona i dodala da će u narednim danima dodatne mere biti precizirane i saopštene javnosti.

Kisić Tepavčević je ponovila da su nove preporuke svih vodećih zdravstvenih organizacija da je dovoljno 10 dana karantina da se po povratku iz zemlje u kojoj je epidemiološka situacija nepovoljna spreči širenje zaraze.

„Neće se raditi o karantinu i samoiziolaciji, već o nadzoru koji će podrazumevati određene mere i aktivnosti kako bi se smanjio prenos virusa i importovanje slučajeva iz inostranstva“, kazala je ona.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *