Posle pisanja Bujanovačkih sređuje se škola u Rakovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. septembar 2020. Posle pisanja Bujanovačkih o lošim uslovima za osnovce u selu Rakovac, isturenom odeljenju bujanovačke Osnovne škole „Branko Radičević“, počeli su radovi na ruiniranom objektu.

Po rečima direktora škole Nenada Tasića, sanacija rakovačke škole je bila planirana i pre našeg teksta, ali „se čekalo na procedure i novac iz lokalne samouprave“.

-Procedura je bila u toku, a sada nam je odobreno 100.000 dinara iz Opštine, što će biti iskorišćeno za popravku krova i plafona. Naši radnici su već počeli sa saniranjem pukotina na zidovima i ostalim radovima koje mogu sami da obave, a za krov i plafon ćemo morati da angažujemo izvođača koji može da odradi taj posao adekvatno – rekao je Tasić Bujanovačkim u ponedeljak.

Njegova procena je da će radovi biti završeni u roku od dve nedelje

Na konstataciju Bujanovačkih da ni područna odeljenja u ostalim selima, najblaže rečeno, nisu u reprezentativnom stanju, direktor je najavio da posle Rakovca na red dolazi škola u Lopardincu, a da će sve što je neophodno biti urađeno i u Karadniku i Srpskoj Kući.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *