Kamere i ograda na deponiji

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. septembar 2020. Sa gradske deponije u Bujanovcu peti dan zaredom se širi dim zbog toga što, kako kaže šef JP Komunalac Ruždi Halili, mehanizacija ne može da priđe preostalom delu koji je bio pod vatrom.

-Tinja, ne gori. Ne možemo da priđemo delu pored vode, gde se vadi pesak, zaglavljuju se kamioni, ali u toku dana će sigurno biti sve rešeno – rekao je u utorak Halili za Bujanovačke.                                                                 

Da bi se izbegla paljevina u budućnosti Halili najavljuje da će ceo prostor biti ograđen.

-Samo da rešimo ovo sad, vatre više neće biti, stavićemo rampu, ogradu, pa čak i kamere ako treba – ističe prvi čovek Komunalca.

Požar je buknuo u petak nakon čega je lokalizovan sutradan, da bi se vatra potom ponovo proširila u subotu uveče, a sve vreme meštani Bujanovca se guše u gustom dimu.

Halili je Bujanovačkim rekao da sumnja da neko podmeće požar, međutim, indikativno je da do paljevine dolazi po pravilu vikendom, a na naše pitanje da li su slučaj, s obzirom na sumnje, prijavili nadležnim organima, odgovara da nisu.

Na gašenju požara nije angažovana vatrogasna jedinica, jer, kako nam je rečeno, nisu nadležni za dešavanja na deponiji, već se time bave radnici Komunalca uz pomoć mehanizacije jedne privatne firme.

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *