Dr Tiodorović: Glupost je da se ponovo sprema vanredno stanje

Bujanovac, Beograd, 23. septembar 2020. – Član Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović, demantovao je najave da se od 1. oktobra ponovo u Srbiji uvodi vanredno stanje.

On je u izjavi za Danas rekao da se radi o „ortodoksnoj gluposti“.

– Nikada nisam izjavio da će za sedam dana biti uvedeno vanredno stanje, kako je to izjavio dr Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije. Očigledno je da je nešto pobrkao. Pretpostavio sam da na osnovu podataka i procene epidemiološke situacije može doći do blagog povećanja broja pozitivnih i obolelih i to zbog povratka sa letovanja (iz inostranstva i iz unutrašnjosti Srbije) kao i evidentnog opuštanja. Sa indignacijom odbijam bilo kakvo politikantstvo i podsećam one koji ne znaju ili su zaboravili, da sam bio u timu za sprečavanje pandemije gripa, kada je druga vlast bila dominirajuća. Očigledno ni Panić ni Pantić to nisu znali, ili su zaboravili, rekao je za Danas Tiodorović.

Gostujući na TV Nova S, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić juče je kazao da ima informaciju da se kao mogući datum za uvođenje vanrednog stanja pominje 1. oktobar.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *