Od danas radno vreme kao pre vanrednog stanja

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. septembar 2020. Odluka o ukidanju vanredne situacije u opštini Bujanovac stupila je na snagu danas, čime se ugostiteljima, kladionicama i kockarnicama, omogućava da se vrate na standardno radno vreme.

„Ostaju na snazi zaštitne mere i preporuke Vlade Srbije za sprečavanje širenja kovida-19, kao što su nošenje maski u zatvorenim prostorima, održavanje distance i zabrana organizovanja velikih slavlja“, navodi se u Zaključku Štaba za vanredne situacije, na osnovu kojeg je doneta odluka o ukidanju vanredne situacije.

Za kafiće i restorane od danas važi „standardno radno vreme po Odluci o radnom vremenu ugostiteljskih objekata koju je donela Skupština opštine Bujanovac“, ali uz obaveznu primenu mera republičkog Kriznog Štaba.

„Na osnovu izveštaja Doma zdravlja i Odeljenja za inspekcijske poslove konstatovano je da je situacija pod kontrolom, broj pregleda u kovid ambulanti je znatno smanjen, kao i broj obolelih, a zaštitne mere se poštuju u dovoljnoj meri“, kaže se u obrazloženju odluke.

Vanredna situacija zbog širenja korona virusa u Bujanovcu je proglašena 17. jula.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *