Dr Cake pred penzijom, Bujanovac ostaje bez rendgenologa

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. septembar 2020. Domu zdravlja u Bujanovcu već godinama fale lekari specijalisti, a sada u je u opasnosti da u vreme korone ostane i bez jedinog rendgenologa.

Dr Slađan Dimitirijević za dva meseca odlazi u penziju, a zamene za sada nema, što je direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović ocenila kao trenutno najveći izazov po pitanju kadrova.

-To nam je gorući problem, jer i da se pošalje na specijalizaciju mlad lekar to će potrajati 5-6 godina. Dakle, neophodan nam je radiolog, bez  rendgenske i ultrazvučne dijagnostike Dom zdravlja ne može. Moramo da pronađemo rešenje zajedno sa ministarstvom i na tome ćemo raditi – kaže direktorka.

Dom zdravlja je od januara i sa jednim stomatologom manje, takođe, zbog penzionisanja.

-Posle ukidanja dodatka od 50 odsto na platu mnogi specijalisti su otišli, a treba imati u vidu i prirodan odliv. Za to vreme nismo dobijali saglasnost za prijem novih lekara i nije bilo novih specijalizacija, zbog toga smo sada u ovoj situaciji – kaže direktorka.

O situaciji u Domu zdravlja i nedostatku specijalista direktorka je u sredu  razgovarala sa narodnim poslanikom Nenadom Mitrovićem, koji je Bujanovačkim rekao da će pružiti podršku Domu zdravlja za rešavanje ovog problema.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *