Nastavlja se agonija Božinjevčana: I dalje bez vode, ulične rasvete, ali i kontejnera

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. septembar 2020. Gotovo godinu dana od kako je Opština Bujanovac potpisala ugovor sa lokalnom firmom za  izgradnju buster stanice, koja bi dovela vodu do pedesetak domaćinstava u selu Božinjevac, agonija meštana se nastavlja, jer na mestu predviđenom za postrojenje nema ničeg osim zjapeće rupe.

-Posao je na tenderu dobila firma „Buja Bau“ iz Bujanovca. Ugovor vredan oko 2,5 miliona dinara je potpisan 1. novembra 2019. godine, a rok za završetak radova je bio kraj meseca. Nije urađeno ništa, 50 kuća nema kap vode, a u ostatku sela je izuzetno slab pritisak – kaže za Bujanovačke Dalibor Tasić, predsednik Mesne zajednice (MZ) Božinjevac.

Tasiću su, kako kaže, u lokalnoj samoupravi rekli da pomenuta firme nije u stanju da izvede radove, pa će najverovatnije biti raspisan drugi tender.

-Načelnik finansija Boban Pavlović mi je obećao da će insistirati na raspisivanju drugog tendera, ako ostane na funkciji. Rok do kada bi trebalo da se rasčisti situacija je 1. oktobar. Kad smo već čekali sve ove godine sačekaćemo još par dana – kaže Tasić.

O mukama Božinjevčana naš portal je već pisao, a meštani kažu da se na listi njihovih problema stavke samo pridodaju.

-Nemamo vodu, nemamo ulično svetlo, naša deca se iz škole vraćaju po mrklom mraku, nemamo autobusku liniju, ma nemamo čak ni kontejnere, ali zato imamo pse lutalice – ozlojeđena je jedna meštanka.

To što je selo u mraku nadležni u lokalnoj samoupravi su „opravdali“ rečima „da nemaju materijal“, kako je rečeno predsedniku mesne zajednice.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *