Albanski lideri kod Hotija, kosovska vlada odobrila otvaranje Kancelarije

Bujanovac, Priština, 29. septembar 2020.- Kosovski premijer Avdullah Hoti preneo je da je odobrena odluka o osnivanju „Kancelarije za pružanje pomoći građanima Preševske doline“, u okviru njegovog kabineta.

Rad te kancelarije biće posvećen olakšavanju i poboljšanju života građana iz Bujanovca, Preševa i Medvedevom koji žive na Kosovu, sa posebnim naglaskom na obrazovanje, kulturu i ekonomiju.

Hoti je na sastanku u Prištini sa albanskim liderima Juga Srbije razgovarao o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji na Kosovu, izazovima u borbi protiv COVID-19, kao i položaju Albanaca na jugu Srbije, javljaju mediji na albanskom.

„Kancelarija će se baviti i drugim pitanjima koja nisu navedena u ovoj odluci, ali koja se javljaju kao zahtevi i eventualne potrebe građana koji žive u Preševskoj dolini“, rekao je premijer Hoti.

Sa svoje strane, predstavnici Albanaca zahvalili su se premijeru Hotiju na prijemu, posebno na otvaranju Kancelarije, dodajući da je intenziviranje saradnje od obostrane koristi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *