Bujanovački privatnik na meti prevaranata: Ako dobijete ovo pismo nikako ne uplaćujte 4.500 dinara

Bujanovac, 29. septembar 2020. – Privatnik iz Bujanovca mogao je danas da ostane bez 4.500 dinara posle pisma koje je dobio od firme „Digitalna platforma DOO“.

U koverti je bila uplatnica sa imenom njegove firme i navedenim iznosom, u korist računa privrednog društva Digitalna platforma d.o.o. Beograd i svrhom uplate „upis u privredni registar“, uz prateći tekst koji sugeriše da se radi o nekoj državnoj instituciji.

Primalac se tako upozorava da će, ukoliko ne uplati 4.500 do 9. oktobra, posle toga bitu u obavezi da plati 15.000 dinara.

-Srećom pa sam potražio na internetu i shvatio da se radi o prevari. Oni za te pare nude uslugu upisa firme na njihov sajt, i za taj navac omogućavaju pretragu drugih firmi, – priča naš sagovornik sa početka priče.

Klasična prevara

I zaista, na prevaru je upozorila i državna Agencija za privredne registre (APR):

„Primaoci ovih dopisa nemaju nikakvu zakonsku obavezu registracije na ovom portalu, jer je u pitanju ponuda koja ima isključivo komercijalnu svrhu oglašavanja za račun privrednog društva Digitalna platforma d.o.o. Beograd- Novi Beograd, koje je osnovano 14. februara 2020. godine i registrovano za delatnost istraživanja tržišta i ispitivanje javnog mnjenja“, saopštio je APR.

Sumnju u vezi sa sadržajem dopisa izaziva i ta neobičnost da, ne samo da je u pitanju privatna firma koja se u obraćanju maskira u državnu instituciju, već i to da je vlasništvo firme strano.

U registru APR-a se vidi da je firma zaista registrovana 14. februara i to od strane izvesne Kristine Knežević iz Novog Beograda, na čiju adresu je firma registrovana, da bi se 9. septembra 100% vlasništva prenelo na takođe izvesnog Kristijana Grubišića, državljanina Republike Hrvatske.

Istog dana, 9. septembra, je registrovan i domen sajta privredni-registar.rs.

Naš sagovornik, bujanovački privatnik, kaže da su uplatnicu od prevaranata dobili još neki Bujanovčani, koje poziva da nikako ne uplaćuju traženi novac.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *