Komunalac: Pumpe krive za poplave u centru (video)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. septembar 2020. Poplava i izlivanja kanalizacije u centru Bujanovca više neće biti, obećava građanima Ruždi Halili, prvi čovek JP „Komunalac“, posle još jedne poplave u centru Bujanovca posle kiše.

Komunalno preduzeće, kako je rekao, intenzivno radi na zameni neispravnih pumpi za kanalizaciju, koje su uzrok problema.

Za jučerašnju poplavu kod Muzičke škole i uobičajene slike potopa posle svake jače kiše, Halili kaže da su radnici „Komunalca“ odmah reagovali.

-Sinoć je poplavu prouzrokovao slivnik zapušen usled radova na rekonstrukciji koji se tamo odvijaju. Slivnik je sada očišćen i poplava više neće biti – kaže Halili.

Na pitanje Bujanovačkih da li je sada, kada je već skinut sloj asfalta na tom potezu, trenutak da se pitanje trajno reši, Halili kaže da nema potrebe za intervencijama na kanalizacionoj mreži.

-Atmosferske vode u centru grada se odlivaju u kanalizacionu mrežu i to je tako godinama, ali to nije problem, već neispravne pumpe zbog kojih dolazi do izlivanja. Počeli smo da postavljamo nove pumpe, međutim, zbog ogromne količine vode potrebno je više vremena – kaže on.

Istakao je da je zatekao lošu situaciju u „Komunalcu“ i da je za ispravljanje svih grešaka prošlog rukovodstva potrebno vreme, ali da je kanalizacija na vrhu liste prioriteta.

Posle današnje kiše centar Bujanovca ponovo pod vodom!

Gepostet von Bujanovačke am Montag, 28. September 2020

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *