Ekskluzivno iz Azerbejdžana: Lazar iz Lopardinca u ratnom haosu Nagorno Karabaha

Bujanovac, 6. oktobar 2020. Život profesionalnog sportiste i karijera odveli su fudbalera Lazara Đorđevića (28) 3.000 kilometara daleko od njegovog Lopardinca kod Bujanovca, u prestonicu Azerbejdžana Baku, i to samo nekoliko meseci pre nego što će ova zemlja zaratiti sa susednom Jermenijom zbog pogranične oblasti Nagorno – Karabah.

Dok je otvoreni rat u fokusu celog sveta, i broje se žrtve na obe strane, Lazar iz  Bakua priča za Bujanovačke da je u azerbejdžanskoj prestonici naizgled sve normalno, kao prvog dana kad je tu stigao da potpiše ugovor za prvoligaški klub Zira.—

-Front je 400 kilometara odavde, a kao da je 4.000. Za mene se apsolutno ništa nije promenilo od kada je počeo sukob, svakodnevne obaveze u klubu, treninzi, u subotu smo najnormalnije igrali utakmicu, prvenstvo se nastavlja. U Bakuu sve radi i sve funkcioniše najnormalnije. Rekao sam da se za mene ništa nije promenilo, ali za ovdašnje ljude sigurno jeste, međutim, nema panike, nema straha, bar ja ne primećujem, niti sa nama strancima pričaju o ratu – kaže Bujanovčanin.

On u ovom trenutku ni ne pomišlja da napusti zemlju i klub u kojem je nastavio bogatu prvoligašku karijeru, a isti stav imaju i njegovi saigrači iz Brazila, Grčke, Gruzije i afričkih zemalja.

Prve fudbalske korake Lazar je napravio na terenu bujanovačkog BSK-a, da bi tokom više od deset godina profesionalnog fudbala nosio dres i novosadske Vojvodine, Rada, makedonskog Sileksa, Košica i Podbrezove u Slovačkoj, češke Karvine i Radničkog iz Niša, što ga verovatno čini najuspešnijim izdankom BSK-ove škole.

Upravo iz Niša se Lazar letos zaputio na drugi kraj sveta u Fudbalski klub Zira iz Bakua, i kaže da se ni sada, uprkos svemu što se dešava, nije pokajao.

-Ja sam profesionalac, fudbal je moj život, nisam se dvoumio kada sam dobio ponudu iz Zire, jer su ispoštovali sve moje uslove. Daleko sam od Srbije, ali tako je kad si profesionalni sportista, na to se navikneš. Zadovoljan sam životom ovde, Baku je lep grad, standardni sam prvotimac i trudim se maksimalno i na terenu i van njega da ostavim dobar utisak, za sada mi polazi za rukom – kaže Lazar.

Naglasio je da se najiskrenije nada da će sukob što pre prestati i da će sledeći put za Bujanovačke pričati isključivo o svojim i uspesima kluba čije boje brani u dalekom Azerbejdžanu.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *