fbpx

Prijavljivanje nepoštovanja mera putem viber broja

Bujanovac, Beograd, 9. oktobar 2020.- Od četvrtka je u funkciji poseban broj 064 / 88 11 405 na koji građani mogu, preko aplikacije Viber, da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima i drugim mestima gde se okuplja veći broj građana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju koje prenosi Tanjug se ističe da je trenutna epidemiološka situacija u zemlji stabilna i rezultat je ponašanja građana koji su pokazali da poštovanjem mera epidemiološka situacija može da bude stavljena pod kontrolu.

Međutim, sada kada se epidemija korona virusa razbuktava u svim zemljama regiona i šire, situacija i u Srbiji može da se promeni i pogorša, naročito ako se ima u vidu da je poslednjih dana primetno opuštanje građana i slabljenje poštovanje epidemioloških mera, upozoravaju nadležnih.

„Stoga je ovo prelomni trenutak kada se mere moraju poštovati jednako kao i prethodnih meseci, a prijava nepoštovanja epidemioloških mera preko aplikacije Vajber jedan je od načina da se zadrži visok nivo primene i poštovanja mera“, stoji u saopštenju.

Kako smo ranije objavili, u Bujanovcu je ukupan broj registrovanih slučajeva korone 199 od početka epidemije, a u proteklih nedelju dana nema novoobolelih.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.